RSS Nyheter från RF
 • Lättnader för idrotten från 1 juni maj 12, 2021
  Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.
 • Öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren maj 7, 2021
  ”Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen.” Det skriver ordförandena i sex specialidrottsförbund tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren.
 • SM-veckan sommar i Halmstad ställs in igen maj 4, 2021
  Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.
 • Regeringen föreslår öppnande av mer idrott och publik april 30, 2021
  Regeringen presenterade idag ett förslag med lättnader för antal deltagare i arrangemang och möjligheter till publik på 500 personer utomhus, som ska gälla från 17 maj om smittläget tillåter. Förslaget ska skickas på remiss.
 • Riksidrottsstyrelsen föreslår kraftigt stärkt stöd till specialidrottsförbunden april 29, 2021
  Riksidrottsstyrelsen föreslår till Riksidrottsmötet den 28–30 maj ett stärkt stöd till specialidrottsförbunden, stärkt elitidrott och satsning på idrott för personer med funktionsnedsättning.
 • Barn får delta i match eller tävling utomhus april 28, 2021
  Folkhälsomyndigheten har beslutat om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka match eller tävling utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april.
 • RF gratulerar Arne Ljungqvist – 90 år april 23, 2021
  Idag den 23 april gratulerar vi Arne Ljungqvist på hans 90-årsdag. Möt Sveriges världskände antidopingprofil i en intervju om hans 50 år långa gärning för en idrott utan fusk.
 • Riksidrottsstyrelsen föreslår tre nya medlemsförbund april 22, 2021
  Riksidrottsstyrelsen föreslår att Svenska Padelförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Friskis & Svettis blir nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot föreslås avslag för e-sport, funktionell fitness, jiujitsu, bridge och schack.
 • Förlängda restriktioner och uppmaning att orka hela upploppet april 22, 2021
  Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 • Centrum för idrottsforsknings rapport Statens stöd till idrotten 2020 april 19, 2021
  Idag har Centrum för idrottsforskning, CIF, släppt sin årliga rapport av statens stöd till idrottsrörelsen. Rapporten består av tre kapitel och en fördjupande analys “Idrottens riskzoner – om vägar till trygg och trovärdig idrott”.
 • Fortfarande osäkert om SM-veckan kan genomföras april 16, 2021
  Besked om SM-veckan i Halmstad kan genomföras eller inte flyttas fram till 4 maj. Redan nu har beslut fattats att antalet idrotter reduceras och att evenemanget blir utan publik vid ett eventuellt genomförande.
 • Rysk underrättelsetjänst ansvarig för IT-intrång april 13, 2021
  Säkerhetspolisen har pekat ut hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, som ansvarig för det olaga intrång i IT-systemet som RF utsattes för i maj 2018. Ett viktigt besked och positivt att ansvariga pekas ut.
 • 1 miljard kronor i stöd till idrotten april 1, 2021
  Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 • Förlängda restriktioner men stödet till idrotten fortsatt noll mars 30, 2021
  Regeringen håller fast vid gällande begränsningar till den 3 maj, efter förslag från Folkhälsomyndigheten. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
 • Ny satsning på idrottsforskning ska säkra svenska medaljer mars 26, 2021
  Mittuniversitetet, GIH och Riksidrottsförbundet gör en gemensam satsning på idrottsforskning genom en ny forskarskola – som i förlängningen ska ge fortsatta svenska idrottsframgångar.