RSS Nyheter från RF
 • Åtgärder ska stärka arbetet mot matchfixing november 30, 2020
  Regeringen har tillsatt en utredning för att stärka arbetet mot matchfixing. Utredningen ska bland annat föreslå åtgärder för att undanröja hinder för informationsdelning mellan berörda aktörer såsom myndigheter, spelbolag och idrottsrörelsen.
 • Maxgräns på åtta personer gäller inte träning november 25, 2020
  Förtydligande: Sedan 24 november är maxgränsen åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik. Träningar omfattas inte av förbudet. För träningar gäller lokala allmänna råd.
 • Förtydligande behövs om barn och ungdomars träning november 20, 2020
  Regeringen har idag beslutat enligt förslag att begränsa antalet personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, med undantag för begravningar.
 • Idag får idrottsföreningar besked om kompensationsstöd november 20, 2020
  Under fredagen får idrottsföreningar besked om summan av kompensationsstöd för perioden juli–september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst får mest stöd.
 • Låt inte barnen betala priset november 19, 2020
  Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Det är helt avgörande för ungas fysiska och psykiska hälsa. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning.
 • Tuffare för var dag för idrottsförbund och stora evenemang november 17, 2020
  Ishockey, fotboll och friidrott är idrotterna som får mest stöd för att hantera den fortsatta coronakrisen. Här hittar du listan med fördelning av kompensationsstöd per specialidrottsförbund.
 • Över 2300 idrottsföreningar tilldelas krisstöd november 16, 2020
  554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 23 november.
 • Lokala allmänna råd i Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland november 12, 2020
  Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland fram till och med 10 december på grund av ökad smittspridning.
 • SM-veckan vinter i Borås ställs in november 12, 2020
  Med anledning av rådande pandemi och den ökande smittspridningen har RF och SVT i samråd med Borås stad beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2021.
 • Idrottens himmel och helvete – draghjälp för samtal om barn- och ungdomsidrott november 11, 2020
  I kväll den 11 november är det premiär för den tredje säsongen av UR:s (Utbildningsradion) dokumentärserie Idrottens himmel och helvete. Det första av sex program i serien handlar om idrott och kriminalitet.
 • Nya Idrottsrapporten 2020 är här november 11, 2020
  RF:s Idrottsrapport är här för andra gången. Där hittar du färska siffror om idrottsrörelsens strategiarbete mot 2025, exempel på vad som händer i föreningar och förbund och en genomgång av idrottsrörelsens utvecklingsresor.
 • Lokala allmänna råd införs i Kalmar, Västerbotten och Norrbotten november 10, 2020
  Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Kalmar, Västerbotten och Norrbotten fram till och med 8 december på grund av ökad smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
 • Nytt avtal med Svenska Spel ger 42 miljoner till idrottsrörelsen november 9, 2020
  Riksidrottsförbundet förlänger sitt mångåriga samarbete med Svenska Spel. Avtalet är värt 42 miljoner kronor och sträcker sig till och med den 31 december 2022.
 • Minst ytterligare 2 miljarder i krisstöd behövs för 2021 november 9, 2020
  Riksidrottsförbundet bedömer att behovet av ekonomiskt statligt stöd under 2021 kommer att vara minst 2 miljarder kronor, 500 miljoner per kvartal eller mer, om pandemin blir långvarig och krisen ännu djupare.
 • Idrottsrörelsens beslutsfattare samlas på Riksidrottsforum november 6, 2020
  I helgen samlas idrottsrörelsen på Riksidrottsforum, ett digitalt arbetsmöte med 260 deltagare. Några av frågorna som ska diskuteras är hur idrottsrörelsen påverkas av coronakrisen, ekonomiska stödformer och parasport.