RSS Nyheter från DF
 • Digital idrottsfrukost i Mora november 30, 2020
  Vi ser att det finns behov av en mötesplats även nu, under pandemin och arrangerar därför en digital träff som kommer att följas av fler under våren.
 • Redovisa till RF-SISU Dalarna november 27, 2020
  Det är dags för föreningar och förbund att redovisa verksamhet, vi ser gärna att ni redovisar senast 11 december.
 • Digital utbildning - Grundutbildning för tränare november 26, 2020
  Utbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare.
 • Maxgräns på åtta personer gäller inte träning november 26, 2020
  Förtydligande: Sedan 24 november är maxgränsen åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik. Träningar omfattas inte av förbudet. För träningar gäller lokala allmänna råd.
 • Digital föreläsning med Mattias Höglund - Den manlige anorektikern november 24, 2020
  Ett avsnitt handlar om anorexi. Att svälta sig till framgång används tyvärr som metod av en del idrottare. Vi erbjuder er att se inslaget om Mattias och därefter har ni möjlighet att ställa frågor till honom.
 • Föreningar kan söka stöd för idrott för äldre november 24, 2020
  Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång, ansökningstiden har förlängts och sista dag att söka stödet är senast 31 januari 2021.
 • Stipendium från Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond november 23, 2020
  Stimulera ungdomars idrottande, nominera en stipendiat. Avkastningen från fonden skall gå till idrottsutövande ungdomar i form av stöd till exempelvis läger eller material. Stipendiesumman är 5 000 kr. Ansökan senast 31 december.
 • Idrottsföreningar fick besked om kompensationsstöd november 23, 2020
  109 förening i Dalarna ville ta del av stödet, 102 föreningar fick i fredags besked om att de beviljats stöd för perioden juli–september. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen gjort i förhållande till sin omsättning.
 • Hållbar talangutveckling - digital föreläsning med Johan Fallby november 19, 2020
  Boka en digital föreläsning till ledarträffen eller föräldramötet i din idrottsförening för att ta del av Johan Fallbys kunskap. Vi hjälper er gärna med upplägget av träffen samt efterföljande diskussion.
 • "Den är min grej som vuxen" - Kvällens avsnitt har tema depression november 18, 2020
  Att barn och unga mår dåligt även inom idrotten är ingen hemlighet. Denna programserie ser vi som ett viktigt och relevant stöd för förbund och föreningar som vill utvecklas genom att prata om idrottens utmaningar och möjligheter.
 • Skärpta allmänna råd - så påverkar det idrottsrörelsen november 17, 2020
  Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 har Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Dalarna, fattat beslut om skärpta allmänna råd som påverkar idrotten i vår region. Skärpta allmänna råd gäller t.o.m. 10 dec.
 • Kostnadsfri temaföreläsning - Den moderna föreningen engagerar november 17, 2020
  Människors sätt att leva har förändrats. Tack vare forskning vet vi idag mer om hälsa och träning än någonsin. Idrotten måste hänga med i utvecklingen, och har därför enats om en vision.
 • Föreläsning med Tommy Gabrielsson - Kost för idrottare november 15, 2020
  En föreläsning om att göra det komplicerade enkelt och att göra bra och smarta matval.
 • Så hanterar ni coronasmitta i föreningen november 14, 2020
  Smittspridningen av coronaviruset ökar och Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsrörelsen att fortsätta hålla i och hålla ut. RF/SISU riks har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om er förening skulle drabbas.
 • Tredje säsongen av Idrottens himmel & helvete november 12, 2020
  Tredje säsongen av UR:s produktion Idrottens Himmel & Helvete sänds under sex veckor, alla avsnitt finns redan nu på UR Play. Varje vecka behandlas ett nytt tema och till varje avsnitt finns samtalsunderlag.